Kreditupplysning görs om ni har betalningssätt faktura. Detta gör vi för att skydda er och oss från att någon beställer i någon annan persons namn.

Det är dock endast en mindre kontroll och registreras inte på UC. Det innebär att denna kreditkontroll är inget som stör vid eventuella banklån.

Det som kontrolleras är att den angivna leveransadressen är densamma som folkbokföringsadressen samt att inga skulder finns. Detta är endast för att skydda dig som kund och för att vi skall kunna erbjuda faktura som betalningssätt.

Systemet gör kreditkontroll första gången man handlar, om man har flyttat eller deklarerat, om det var länge sedan man handlat eller handlar för väsentligt mer än vad man brukar.

När en kreditkontroll görs så skickas en omfrågandekopia till dig som kund via post eller sms. Kivra heter ett av företagen som skickar sms om att kontrollen är gjord. Det är egentligen samma bekräftelse som man får i papper, men som sms.

Som alternativ till faktura kan ni få betala mot förskott. Då kan ni antingen betala snabbt via kort, eller till BankGiro.